Åbningstider uge 4: fre lukket, lør 8-13, søn 8-13

Hvem er vi?​

GROFT er fornyligt blevet et ApS, hvor vi, Torben og Stine, deler direktionen. Vi er mand og kone gennem mange år og har hver vores styrker, ideer og indgangsvinkler.

Torben er hjernen og hænderne bag alt maden og Stine, som er selvstændig grafisk designer (kielkiel.dk), byder ind med alt det visuelle både online og i butikken.

Udover os, har vi et sejt team, der i weekenderne hjælper os med at lange brød, sødt og delivarer over disken til jer.

Vi holder til på det gamle mejeri i Saksild. Lokalerne er bevaret i sit oprindelige udtryk og står autentiske og rustikke med klassiske hvide klinker på væggene og terracotta farvede fliser på gulvet. Det synes vi er med til at skabe en helhed, som afspejler vores tankegang om at værne om de gamle madtraditioner og det gode håndværk.

Sortiment

Alle vores varer er lavet og udvalgt ud fra kriterierne om høj kvalitet, godt håndværk og omtanke for miljøet.

Vores sortiment består bla. af surdejsbrød og boller, surdejsrugbrød, sprøde croissanter, søde kager, hjemmekærnet smør, sæsonen’s pesto/humus/mayo, landpâte, hønsesalat og saft og most i løbet af sæsonen. Tanken er her at man selv kan sammensætte sin tapas til at tage med på stranden, i sommerhuset eller bare med hjem.

Derudover har vi panini og sandwich lavet på vores surdejsbrød, med div. hjemmelavede fyld og grønt. I vores delikøleskab har vi også et lille udvalg af oste, kombucha, saft, vand fra økologiske danske producenter.

På hylderne har vi også økologisk mel, korn, tørrede bælgfrugter, kvalitets fiskekonserves, social ansvarlig honning, skønne bivokslys, lækre viskestykker, luksus chokolade, vin og andre gode produkter.

Vores værdier

Det er afgørende, at det vi laver giver en dybere mening for os og derfor har vi nogle bestemte værdier vi altid forsøger at efterleve.

Håndværk

I vores arbejde med både mad, brød og mennesker ved vi at ting tager tid.
Derfor bliver surdejen passet og plejet som en del af familien, wienerdejen bliver til over flere dage og vi fokuserer på at maden bliver smagt grundigt til.
Den opmærksomhed vi giver råvarerne er vi sikre på du som gæst kan mærke og føle og dét er vores fornemmeste håndværksopgave.

Naturlige råvarer

Groft har længe udelukkende arbejdet med økologi i køkkenet, men vi mener at økologi ikke længere skal være det eneste parameter, så derfor vil vi fra nu af prøve at gå endnu længere i vores valg af producenter og leverandører.

Vi vil købe korn og grønt fra landmænd der ikke ”bare” dyrker økologisk landbrug men som forsøger at genoprette humus i jorden, fokusere på regenerativ jordbrug og som i det hele taget arbejder aktivt for at forbedre vilkårene for de kommende generationer.

Vi synes heller ikke at tilsætningsstoffer og e-numre hører til i madvare i det omfang de bliver brugt i dag. Derfor er det vigtigt for os, at vi laver et mere ærligt og naturligt produkt. Det ses klarest i vores brød som består af vand, mel, salt og kærlighed.

Samvær

For os er det at vigtigt at det er rart at være og komme på mejeriet, både som ansat og som gæst. Vi håber at vi i fællesskab kan skabe et sted, hvor samvær, nærvær og hygge er i fokus.

Uanset om du er stamgæst fra lokalområdet, turist eller sommerhusgæst glæder vi os til at byde dig velkommen og forhåbentlig give dig en god oplevelse.

Omtanke

Vi kigger hele vejen rundt i butikken og produktionen og vurderer, hvilke valg der er de bedste, når det kommer til et materiales/vares levetid (glas/plastic/stål osv) og genanvendelse af disse. 

Det gør vi ud fra den filosofi at vi gerne vil undgå diverse sprøjtegifte og kunstgødning, som er en unaturlig del af naturen og derfor ikke hører hjemme nogen steder.

Vi går ind for rent drikkevand og rene ærlige produkter uden cocktailen af tilsætningsstoffer. Det mener vi er bedst ikke kun for natur men også for mennesker.